КОРПОРАТИВЕН ПРОФИЛ

BALÇIK е еден од светските водечки производител на грејни тела, во кој е основана 1959 од страна на почесниот претседател на нашата корпорација, Г-дин Сулејман Балчик in Анкара, Турција. Како претпријатие во сопственост на семејство управувано од третата генерација со историја на 50 години, денес станавме фокус на искуство, квалитет, доверба и иновација во индустријата за греење елементи од брендовите на BALÇIK и TORMEC.

Почнувајќи со производство на грејни елементи, постепено ги проширивме нашите активности. Нашата компанија моментално произведува и обезбедува услуги со своите способности во четири различни поделби;

  1. Одделение за греење; Производство на тубуларни елементи за греење за домашни и индустриски апликации.
  2. Термостат дивизија; Производство на термостати за термостати за апарати за греење со вода за домаќинство.
  3. Tube дивизија; Производство на не'рѓосувачки заварени цевки интегрирани со формирање, обработка и монтажа на цевки.
  4. Оддел за третман на метали; Услуги на пареа за лемење, осветлување и електролизерска никелска дифузија.

Нашиот успех е воден од нашата разлика во индустријата, со нашата разновидност во производот, производството и услугите. Со високи технолошки производи - производни способности, имаме за цел да им обезбедиме додадена вредност на нашите производи, на нашите клиенти и на нашата земја. Ние во моментот ги продолжуваме нашите производни активности во нашето седиште и производствен капацитет лоциран во Казан, Анкара со повеќе 10 милиони парчиња производствен капацитет, 200 вработени, на 6500sqm.

Набавка на италијански добро познат вода за греење елемент и тип на стебла термостат производителот TORMEC во 2006 ја зајакна позицијата на BALÇIK како еден од водечките производители во индустријата, преку проширување на палетата на производи со термостати. Во моментов нашите производи се постигне на нашите hundereds на клиенти во 5 континенти / 45 земји, која е поддржана од нашите продажни канцеларии и логистички складишта во Истанбул, Турција.

БАЛЧИК, го идентификуваше својот бренд со обезбедување висококвалитетни производи и услуги VDE, CE квалитет на производот и ISO 9001: 2000 сертификати за квалитет на системот од 2001 и 2002, и постојано ги ажурираат овие во согласност со меѓународните стандарди во текот на годините.

Со повеќе од половина век историја, BALÇIK има за цел да биде партнер за решенија за нашите клиенти; развива специјални решенија и производи со својата единствена производствена технологија, обезбедува логистичка поддршка со својата флексибилна и брза производна инфраструктура и ја претставува технологијата, ефикасноста, квалитетот и довербата со искусен персонал.

визија

За обезбедување високо технолошки, енергетски и економични производи со долг животен век на индустријата, продолжувајќи со истражувачките и развојните проекти заедно со новите технолошки и автоматизирани инвестиции.

вредности

  • Транспарентност
  • Иновативност
  • конкурентност
  • Ориентација на потрошувачите

мисија

Партнер за нашите клиенти; развива специјални решенија и производи со својата единствена производствена технологија, обезбедува логистичка поддршка со својата флексибилна и брза производна инфраструктура и ја претставува технологијата, ефикасноста, квалитетот и довербата со искусен персонал.

БАЛЧИК СО БРОЈКИ

55

ГОДИНИ ИСТОРИЈА

45

ЗЕМЈИ ИЗВОЗНИ ПРОИЗВОДИ

10

ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ НА МИЛИОНИ

200

ВРАБОТЕНИТЕ

6.500sqm

Затворена фабрика за производство
1959
1959

Основана е дивизија BALÇIK за греење

1970

Прва работилница во Остим, Анкара

1977

Прво извоз во Европа

1994

Стана дистрибутер на Кантал

1996

Прва филијала во Каракој, Истанбул

2001

Греење елемент Производство технологија Реновирање

2002

Основана е дивизија на труба

2003

Промена на сопственоста на претпријатието

2005

Проширување на растенијата во Казан, Анкара

2006

Стекнување на Тормек snc од Италија

2007

Печка за лемење и печка за осветлување

2008

Основана е дивизија за обработка на метали

2009

Втора филијала во Бајрампаша, Истанбул

2010

Реставрација на растенијата во Казан, Анкара

2011

Греење елемент Производство технологија Реновирање

2012

Технологија за производство на автоматизација Инвестиции за греење елементи на апарати за готвење

2013

STF Запечатување технологија

2014

Корпоративно реструктурирање

2015

Проширување на растенијата во Казан, Анкара

2015

Технологија на термостат со двоен безбедносен ѕид

2016

Технологија на хибриден тип на стебла Термостат

2017
Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од