РАЗМИСЛИ ЗЕЛЕНА

Одржливите енергетски решенија се најважната тема во денешно време на нашиот свет повеќе од кога било. Тоа е добро признаен од страна на BALÇIK и со нашиот еколошки пристап од дизајнирање на производи, развој, до фази на производство, нашата цел е да обезбедиме поефикасни производи на пазарот.
За различни апликации за домашни и индустриски апликации, намалувањето на моќноста на елементите, контролата на температурите на греењето на елементите и вистинското време за греење на елементите, придонесуваат за ограничување на потрошувачката на енергија, а со тоа и за некои од ефектите врз нашата околина.

Ниска цена со иста високи температури
Различни алтернативи на суровините за производство на тубуларни грејни елементи не само што влијаат на цената на грејниот елемент, туку исто така ја ефектуираат енергетската ефикасност.
Можно е да се зголемат грејните перформанси на основниот елемент, со избирање на еден или комбинација на суровини за производство.

Развој на производи и дизајн за заштеда на енергија
Тубуларните грејни елементи треба да бидат специјално конструирани за областа на апликацијата, во поглед на ефикасноста и ефикасноста на паритерите.
Во соработка со нашите клиенти, нашиот технички тим внимателно го анализира грејниот елемент и подрачјето за примена, за дизајнирање на најефикасен и идеален елемент за греење во поглед на моќ, форма и материјал, за да се спаси од непотребно користење и потрошувачка на финалниот производ.
Графикот кој можете да го видите подолу го прикажува еден од нашите проекти за подобрување на ефикасноста, пред исцрпување и по подобрување на енергетската ефикасност на грејниот елемент во областа на апликацијата, заедно со вредностите за греење и разликите во топлината внатре.

Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од