×

Контакт форма

ГРЕЕЊЕ ЕЛЕМЕНТИ ЗА АПАРАТИ ЗА ИНДУСТРИСКА КУЈНА

ОПРЕМА ЗА УПОТРЕБА НА ХРАНА
Комерцијалните апликации и одделот за развој на бизнисот работат на проектирање, производство и функции на грејните елементи за прехранбениот сектор.
Општите области на примена може да бидат наведени на следниов начин за производителите кои претпочитаат BALÇIK Heating Elements, кои се лидери на нивниот сектор:
Системи за подготовка на храна и конзервација: ладилни кутии за прикажување, разладни чилери и замрзнувачи;
Опрема за готвење: печки, тави за готвење, скари, сад за печење за хамбургери, индустриски тави за готвење, торти за торта, котел со пареа за тестенини;
Храна услужна опрема: пареа греалки, самопослужување опрема;
Индустриски машини за миење садови за прехранбениот сектор (употреба во крзно во ресторани, училишта, кантини, хотели и болници): машини за миење садови и машини за миење садови за тава;
Полу-индустриски машини за миење садови (за употреба во барови и кафулиња): машини за миење садови за чаши и чаши.

ЛАДНА СКЛАДИРАЊЕ
Секторот за ладење вообичаено ја користи следната опрема:
Пареа контејнери: тубуларни грејни елементи со водоотпорно поврзување;
Пареа на тави: цевчести елементи

Готвење
Многу системи за готвење кои се користат денес се достапни преку системите, во кои се собрани грејни елементи (котел за тестенини, печки, тави за печење за плескавици, индустриски кутии, шпорети).

СЕРВИСНА ОПРЕМА
Во прехранбениот сектор, храната која се готви е понудена на потрошувачите на колички за самопослужување или платформи за самопослужување како топла или ладна по готвењето. Со цел храната да остане топла кога му служи на купувачот, цевчестите грејни тела или се топуваат директно на површината или обезбедуваат загревање користејќи го методот bain-marie.

ПЕРЕЊЕ И СУШЕЊЕ
Двата најважни типови на склопови за тубуларни грејни елементи во куќиштето се склопови во чајлер со котел и резервоар со пареа. Во претходните практики, грејниот елемент беше нормално составен во резервоарот со помош на трифазна челична прирабница; во постојните практики, еднофазниот грејач е поставен паралелно со подот на резервоарот и е фиксиран со прирабници или други видови цевки за поврзување.
Грејниот елемент за котел може да се испорача со интегриран сигурносен уред (термички осигурувач).
Тубуларните грејни елементи во куќиштето, исто така, може да се соберат во тунелите за сушење, и тие можат да имаат кружни или правоаголни завршетоци или мазни површини.

АПЛИКАЦИИ ЗА ПЕЧКИ И ПЕСТНИЧКИ МАРКИ
БАЛЧИК особено внимание посветува на продавниците за пекари, слаткарници и пица, за да може да им понуди на клиентите највисоки можни квалитетни производи и услуги. Грејните елементи во овие сектори генерално се:
комори за печење и комори за готвење
печки за пекари и слаткарници
пица печки

Готвење комори
Во овој тип на комора за готвење, економскиот живот на грејните елементи е под влијание на влажната средина во внатрешноста на коморите. Постојат многу начини да се заштитите од овој ефект; најдобрите меѓу нив се херметички конектори. Двата краја на грејниот елемент се заштитени со топлинско-отпорни гумени врски.

Пекарски печки
Грејните цевки во овие печки се дизајнирани со мала површинска оптовареност (W / cm 2), така што лебот може да се пече без да се изгори. Овие грејни елементи, исто така, се подложени на посебен термички процес наречен "црно калење", со цел да се обезбеди емисија на површини и високи перформанси.

ПИЦА ОВЕН
Дизајнирање и производство системи објаснети за пекарски печки, исто така, се применуваат за пица печки. Само, мерењата на комората за печење и потребната моќност за промена на печењето (печка за пица има помала комора за печење и потребна е помала моќност за процесот); така, куќиштето за елементот за готвење има помали дијаметри.
Плочите што се користат при правењето пица исто така имаат потреба од извор на топлина; и само тогаш влажното тесто стегано помеѓу две метални површини може да стане рамно и круг без да се лепи.
За вакви апликации може да се користат тубуларни грејни елементи. Така, се нуди редовен и мазен извор на топлина кој е лесен за составување.

КАФЕ И СЕНЧАВСКИ ПРОДАВНИ МАШИНИ
BALÇIK е исто така меѓународен производител во индустријата за брза храна и покажува дека има свое мислење во својата област за апликациите за кои станува збор со широк спектар на производи:
кафулиња: машини за кафе;
миење садови: чаши за перење, чаши за перење
Сендвич продавници: мали тави за пржење (фротери), тостери;
Вендинг машини: машини нудат топла и ладна пијалаци со вендинг машина
апликација за автоматско производство на сладолед

КАФЕ МАШИНИ ЕСПРЕСО
Во зависност од видот на материјалот од кој е произведен котелот, повеќето грејачи што се користат во таквите машини се произведени со прирабница за месинг и имаат месинг куќиште. Месинг плочата лесно може да се обликува како што сака и нуди добар пренос на топлина коефициент. Исто така, може да се понудат и други типови, и куќиште направено од специјална легура "инколој", која е многу високо отпорна на топлина, и прирабници од нерѓосувачки челик се исто така достапни.
Грејни тела за кафе, исто така, ги користат топлински отпорни гајтани за поврзување.

TOASTERS
Овие апликации генерално се користат во секторот на сендвич и се состојат од тубуларни елементи или лимови од леано железо под или над скарата.

МАЛИ ФРИЖИ ПАНСА (ДРУГИ ФРИЕРИ)
Разликата помеѓу грејните елементи во куќиштето што се користат во кафетерии / продавници за сендвичи и прехранбениот сектор е само разлика во големината воопшто. Исто така, овие тави обично се произведуваат со една фаза.
Малите тави за пржење треба да имаат соодветни површински оптоварувања (W / cm 2), така што употребеното масло да не се влошува.
Ако сакате да ги испитате видовите на грејни елементи кои најчесто се користат во мали тави, ве молиме погледнете во "тави за тави" во делот "опрема за храна".

СИСТЕМИ ЗА МУГ - СЛУЧАЈНИ МАШИНИ
Како што е случај со сите тешки подлошки, системот се состои од комбинација на парни котли и резервоари во овие подлошки. Старите елементи се состојат од единечни или трифазни елементи фиксирани со прирабници од нерѓосувачки челик. Резервоарот е обично еднофазен и е поврзан со заварување.

ВЕНТИРНИ МАШИНИ
Тубуларните грејни елементи се дизајнирани комплетно со помошни алатки кои се користат за фиксирање (со брадавици и прирабници), со цел да се произведе топла вода за котелот кој ја врши дистрибуцијата. Греачите се поставуваат во куќиште од нерѓосувачки челик. Во вакви типови на апликации, самоинтегрираните термички осигурувачи се популарни особено во гумени котли.

КЛИКНЕТЕ ГИ ВИДИТЕ СИТЕ РАЗЛИЧНИ ТИПОВИ НА ИНДУСТРИСКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ЕЛЕКТРИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗА ГРЕЕЊЕ ОД НАШИОТ ПРОИЗВОД КАТАЛОГ

Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од