ГРЕЕЊЕ ЕЛЕМЕНТИ ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА ТОПЛИНСКА ОПРЕМА

Тубуларните грејни елементи ја трансформираат електричната енергија во топлина. Постојат различни типови и области на примена на грејните елементи, но како БАЛЧИК, ние сме специјализирани за производство на Елементи за греење за апликации за течно загревање.

Грејните елементи на BALÇIK се дизајнирани првенствено за директно потопување во течности како што се вода, масла и други видови на течности. Со генерирање на целата топлина во течноста, овие грејни елементи се речиси 100 проценти енергетски ефикасни и лесно следени и контролирани.

Употребата на електрични потопни елементи за греење е попопуларна бидејќи неколку децении како зголемени трошоци за гориво ги принудуваат поединците да одберат поекономичен начин за греење на нивните апликации. Еколошки совесни групи одамна се залагаа за почисти енергии за да помогнат во зачувувањето на животната средина. Познато е дека грејните елементи за електрично потопување ја користат најчистата форма на енергија, оставајќи преостарен исцедок и овозможуваат непосреден пренос на топлина на било кој медиум.

BALÇIK произведува монофазни и трифазни потопени грејни елементи во бакар (99,9%), нерѓосувачки челик и специјални легури на хром и никел челик. Структурата на избраните компоненти обезбедува високи технички, електромеханички и антикорозивни својства. Понатаму, добро познавање на корозивни појави во тврда и / или хлоридна вода е од суштинско значење за правилно дизајнирање на потопните грејачи.

Тип на потопување Грејни елементи се изработени од еден или повеќе грејачи заварени или заварени во разни видови монтажни фитинзи. Стандардни и дизајнирани дизајни се достапни за прилагодени решенија за вашите потреби за топлинска примена.

Достапни се широк спектар на конекции, материјали, електрични рејтинзи и густина на вати.

Целта е да се оптимизира конфигурацијата на грејниот елемент за да се обезбеди најдолг животен век, а истовремено да се минимизираат трошоците за целиот производ и животниот циклус. Општата температура, обвивката и моќта можат да помогнат при изборот на соодветни елементи за греење за некои вообичаени течности.

Со минимални барања за одржување, грејните елементи за потопување се одлично решение за брзо загревање во речиси секое домашно и индустриско опкружување.

КЛИКНЕТЕ ГИ ВИДИТЕ СИТЕ РАЗЛИЧНИ ТИПОВИ НА ЕЛЕМЕНТИ НА ГРЕЕЊЕ НА ВОДА ОД НАШИОТ ПРОИЗВОД КАТАЛОГ

Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од