Грејни елементи за други индустриски апарати

ПЕРЕЊЕ, ПОЧИТУВАЊЕ
Висококвалитетните и техничките перформанси на производите на BALÇIK ги прават подобри за многу посебни апликации и услови:
тешки барања за перење пари
уреди за хемиско чистење
индустриски машини за пресување и пеглање
домашни пегли
машини за чистење на подот

МАШИНИ ЗА ПЕРЕЊЕ НА ТЕШКИ ДАЈНИ
Грејни елементи се генерално цилиндрични со овални прирабници. Греен елемент со вграден термички осигурувач се користи во парниот котел и цевката за перење.
Во фазата на сушење, кружни или правоаголни ладилници се користат за да се овозможи подобар пренос на топлина помеѓу воздухот и елементот.

СУШЕЧКИ ЧИСТЕЧНИ МАШИНИ
Тубуларниот грејач во куќиштето работи во променливи режими во зависност од употребата на растворувач во оваа апликација. Растворувачите се употребуваат за "хемиско перење" и можат да кородираат и да го оштетат за многу кратко време. Така, за ефикасност, потребно е да се изберат соодветни технички карактеристики (моќност и површинско оптоварување) и најдобар материјал за грејач кој треба да се користи внатре во цевката многу внимателно. Посебно внимание мора да се обрне, така што материјалот не се ослабува и кородира како резултат на хемискиот ефект за време на различни оперативни фази на работа.

Професионални железо и железо
За овие апликации, производството обично се одвива преку поставување на тубуларен грејач во внатрешноста на површината за да се изврши пеглање. Со цел грејниот елемент непречено и хомогено да ја пренесе топлината за да изврши пеглање, посебно внимание треба да се обрне на формата и аголот на поставување на елементот. Во случаи кога потребната потребна моќност е ниска, можно е да се дејствува пофлексибилно при изборот на грејачот.
Рамни тубуларни грејни елементи најчесто се фиксираат на цилиндричната површина за сушење и пеглање на пеглата. Неопходно е да бидете сигурни дека овие елементи нудат право дистрибуција на топлина на цилиндричната површина.

ПОД ПАКУВАЊЕ МАШИНИ
Грејните елементи се дизајнирани според високи нивоа на специфична моќност за оваа апликација. Таквите високи нивоа на моќност се погодни за оперативни средини со висок притисок и низок волумен.
BALÇIK е способен да дизајнира и да понуди комплетен систем за вриење со вода, според нивото на моќност, големина на машината и слични критериуми за дизајн обезбедени од потрошувачите.

ЕСТЕТСКИ И ЗДРАВСТВЕНИ ПРОИЗВОДИ
Производите од BALÇIK обично се користат за производи за нега на кожа и убавина. Водоводителни системи со џакузи, домашни системи, професионални сауни и електрични уреди кои се користат за нега на лицето и телото (фен за коса, грижа за лице и мирисни направи) користат тубуларни грејачи.

ЛЕКУВАЧКА И ТЕЛО ГРИЖА
Грејните елементи собрани во внатрешноста на куќиштето се во метални или гумени садови за да се произведе пареа. За звучна употреба на растворите што треба да се загреат, обликот на садот и материјалите мора да се земат внимателно. На пример, растворите измешани со вода (комбинација на вода и парфем) го зголемуваат ризикот од корозија.
За мириси, поплавени грејачи се користат за испарување на миризлива течност.
Сушарите за коса, од друга страна, се состојат од грејни елементи со ниска моќност за греење насока на проток на воздух. Воздухот се загрева за време на работата, дозволувајќи му на косата да се исуши.

САУНА
За фински тип сауни, се достапни грејни тела кои се отпорни на топлотни удари дизајнирани за различни работни услови. Балчик препорачува тубуларни грејни тела за инфрацрвени сауни.

JACUZZI WATER JET ЈАТУНЦИ И СПА бања
Балчик може да понуди тубуларни грејачи за да ја задржи температурата на водата во фиоки за џакузи.

ТУШНИ КАБИНИ
Нормално, електричните грејачи се користат за да се добие пареа внатре во кабината. Балчик може да понуди затворен или контролиран генератор на пареа преку употреба на тубуларни елементи.

КЛИКНЕТЕ ГИ ВИДИТЕ СИТЕ РАЗЛИЧНИ ТИПОВИ НА ЕЛЕМЕНТИ НА ГРЕЕЊЕ НА ИНДУСТРИСКИ УРЕДИ ОД НАШИОТ ПРОИЗВОД КАТАЛОГ

Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од