×

Контакт форма

ГРЕЕЊЕ ЕЛЕМЕНТИ ЗА ПЕЧАТ

ФИКСИРАНА ПЕЧКА: ЕДЕН ГЛАВЕН ЕЛЕМЕНТ
Елементите за греење во печките се, исто така, може да се видат откако ќе се отворат вратите на рерната, се наоѓаат во горниот простор и ќе вршат функции за готвење на два начини: со конвекција или со радијација. Првата функција се изведува од наведените елементи со топли грејачи со умерено специфично оптоварување кое не надминува 750 ° C. Од оваа гледна точка и со оглед на пократките димензии на рерната, можеме да кажеме дека моќта генерално е помеѓу 800 - 1100 Watt опсези. Затоа, специфичното површинско оптоварување кое одговара на оваа моќност е 4 Watt / cm².
Вториот најзастапениот начин на зрачење на топлина е преку елементи за готвење од типот на скара, кои се општо познати како "отпорност на решетка". Грејач елемент во овој тип на готвење е околу или повисока од 800 ° C. Постигнувањето на таа температура, од друга страна, може да биде можно со сили помеѓу 1500 и 2000 Watts. Специфичното површинско оптоварување што одговара на овој опсег на моќност може да биде помеѓу 5 до 7 Watt / cm² опсег кој е предмет на должината на елементот. Печките често се произведуваат во комбинации каде елементите на горниот грејач и елементот за скара се користат заедно. Во однос на најважната отпорност на решетка, гледаме дека тие се спротивни едни на други за да се формираат со комбинација на отпор на горниот отпор + решетка.
Познато е дека секоја форма и геометриска структура на елементот даваат различни термички дифузии и готвење. Термостатските шипки со соодветна форма кои се поставени во заштитна обвивка се користат за прилагодување и контрола на топлинската топла вода во загреаниот волумен. Општа карактеристика на овој тип производи е тоа што тие се фиксирани во рерната со помош на една или повеќе потпорници.
Различни видови на грејачи кои се одвојуваат и се отстрануваат со повлекување од врвот за да се олесни чистење на таванот на рерната исто така се нудат за употреба.

ФИКСИРАНА ПЕЧКА: ЕЛЕКТРИЧЕН ГРЕЕЊЕ елемент
Подолу грејач елементи често се монтирани во клиренсот под внатрешниот простор површина за да се обезбеди лесно чистење на готвење простор рерна. Заштитната обвивка обезбедена од дното на рерната и електричната енергија дизајнирани со просечна пониска вредност функција како природна конвекција во обезбедување на пренос на топлина.
Под еднакви услови, конвективната ефикасност на пренос на топлина е повисока во оваа и слична група на производи во споредба со горните елементи на грејачот, бидејќи лоцирањето на грејачот на дното овозможува да се направи полесна природна конвекција со кружни движења.
Правецот на топлински флукс и изотермалната средина за готвење зависи од обликот на грејачот кој е дизајниран според околината на просторот за загревање. Така што конвективниот проток на воздух е обезбеден кон центарот на печката од неговите страни. Формите што се предвидени овде се само некои од најпознатите дизајнирани за оваа функција. Потребната моќност е често помеѓу опсегот на 1000 - 1300 Watt. Специфичното површинско оптоварување на загреаната површина варира помеѓу 2 до 4 Watt / cm². Очекувана типична конфигурација е употреба на само еден елемент на грејачот. Исто така, сериски или паралелни решенија со двојни елементи може да се користат за многу специјални апликации (на пример, пиролитички). Почивањето на барањата за топлинска изведба на разумни нивоа и широки геометриски толеранции овозможуваат користење на повеќе ограничени елементи за греење, а исто така и намалување на трошоците за функцијата за греење.

ПРОТЕЛСКИ ПЕЧАТ: ГЛАВНИ ИЗВЕДУВАЧИ НА ИЗВЕДУВАЧИ
Функцијата за готвење на пропелето генерално се карактеризира со високи специфични површински оптоварувања помеѓу 7 и 12 Watt / cm² опсег - ова е резултат на развој на висока вредност на моќност и помала димензија комбинација. Обликот на грејачот е секогаш кружен што го опкружува вентилаторот кој обезбедува проток на воздух и се состои од еден, два или три соседни намотки. Според едноставните спецификации на дизајнот претставени подолу, 6.1 и 6.40 mm дијаметарските цевки се достапни во нашето производство. Нивото на моќност за грејач со двоен ликвидација е помеѓу 1500 и 2500 Watts и може да биде до 3500 Watt за грејач со тројно ликвидација. Овие елементи се погодни за соодветно димензионирани, фиксни апликации кои генерираат топлина преку калење, кои обезбедуваат проток на воздух во сите правци. Овој метод, исто така, го избегнува топењето на филаментот на отпор како резултат на прегревање.

КЛИКНЕТЕ ГИ ВИДИТЕ СИТЕ РАЗЛИЧНИ ТИПОВИ НА РЕРНИ ЕЛЕМЕНТИ НА ГРЕЕЊЕ ОД НАШИОТ ПРОИЗВОД КАТАЛОГ

Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од