×

Контакт форма

ГРЕЕЊЕ ЕЛЕМЕНТИ ЗА МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ

BALÇIK нуди на пазарот широк спектар на производи со цел да ги задоволи потребите за греење на вода на машините за перење. Оперативното опкружување се состои од мешавина на вода и детергент на температура од 60 до 90 ° C. Корозијата за влажност почнува со вар во преципитацијата на водата и прицврстувајќи го куќиштето на грејачот, што влијае на економскиот живот на грејачот. Додека го доживуваме нашето искуство со знаењето што го стекнуваме со тестирање на многу различни практики ширум светот во нашата лабораторија, лесно можеме да утврдиме кој материјал треба да се користи во нашите производи, начинот на употреба и моќноста за греење за безбедна употреба со години.

BALÇIK, исто така, обезбеди дополнителна безбедносна апликација за да овозможи безбедна употреба. Оваа апликација се состои од еднофазни термички осигурувачи со различни временски тајмери ​​за исклучување во зависност од типот на иглата што се користи (железо или бакар) и нивните различни калибрации ставени во цевката за грејач.

Термички осигурувач
Цевни грејни елементи со дијаметар од 8.5 mm BALÇIK може да се произведуваат со вградени термички осигурувачи. Опционално, термички осигурувач може да се постави на секој крај од грејниот елемент. Предпочитаните температури за исклучување се: 144 C или 152 C. Покрај тоа, ако е побарано, може да се произведат термички осигурувачи со различни температури на исклучување.

BALÇIK го произведува целиот спектар на тубуларни грејни елементи што се користат во секторот за бели производи.
Благодарение на технологиите на производство кои ги развивме во тесна соработка со нашите клиенти, BALÇIK секогаш развива нови производи и е во состојба веднаш да ги задоволи техничките и комерцијалните потреби на пазарот.
Покрај тоа што може да го одреди најдобриот материјал според потребите во секторот за бели производи, BALÇIK исто така може да ги избере најдобрите термо осигурувачи и NTC барови и да понуди комплетни термички решенија.

Стандардизираната масовна производна линија на фабриката за производство BALÇIK има сертификат од VDE, еден од најпрестижните институти, и така произведените производи имаат совршен квалитет и безбедност.
Најважната особина на нашата фирма е способноста да се избере и да се користи најдобра мерка и материјал во секторот на грејни елементи за машини за перење. Благодарение на оваа особина може да се утврди материјалот со највисока отпорност на корозија и да се обезбеди производ со највисок квалитет во технички и електромеханички услови.

Точната пресметка на корозија во тврда и хлорирана вода е меѓу најважните фактори за прецизно дизајнирање и производство на електрични грејачи со потопен тип.
Овие нерѓосувачки челик и специјални елементи за греење на никел / хром легури кои се користат во машините имаат единечни или двојни термички осигурувачи. Таквите осигурувачи може да се одберат на различни температури на исечоци во зависност од саканиот период на прекин. Тие можат да се поврзат сериски со една или две фази на греачот.
Во прилог на сите овие, исто така е можно да се контролира температурата преку NTC бар, кој има за цел да обезбеди заштита од надвор.

КЛИКНЕТЕ ГИ ВИДИТЕ СИТЕ РАЗЛИЧНИ ТИПОВИ НА ЕЛЕМЕНТИ НА ГРЕЕЊЕ НА МАШИНАТА ОД НАШИОТ ПРОИЗВОД КАТАЛОГ

Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од