×

Контакт форма

СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

BALÇIK, го идентификуваше својот бренд со обезбедување на висококвалитетни производи и услуги, има квалитет на VDE, CE и ISO 9001: сертификати за квалитет на 2000 од 2001 и 2002, и постојано ги ажурираат овие во согласност со меѓународните стандарди во текот на годините.

Принципите кои го водат нашиот корпоративен систем за управување со квалитет со целосен пристап за сигурност се следниве:

 • Развивање и производство на производи со висок квалитет, со цел да ги исполни потребите и барањата на купувачот.
 • Производство со висококвалитетна перцепција почнувајќи од фазата на проектирање и развој до крајот на производниот процес.
 • Врзувајќи ги односите со клиентите за пречекорување, иновативности, ориентација кон клиентите, свесност за одговорност.
 • Со цел да го зголемиме квалитетот, ефективноста и ефикасноста на перформансите на нашите добавувачи во согласност со нашата политика за купување.
 • Од суштинско значење е да се користат најдобрите суровини за да се обезбедат најквалитетни производи. BALÇIK има акумулирано уникатно искуство за повеќе од 55 години на производство на Tubular Heating Elements, и затоа знае многу за најдобрите суровини; каде да го изворите и како да го добиете највисокиот квалитет на крајниот производ.
 • Со цел да се постигне високо ниво на ефикасност, безбедност, сигурност да се обезбедат одлични стандарди за квалитет со конкурентност.
 • Гарантирање на усогласеноста на производите и високиот квалитет на масовниот обем на производство со флексибилност и конкурентност преку автоматизирани машини со интегрирани системи за контрола на квалитет, кои го тестираат квалитетот на производот за време на целиот производен процес.
 • Обезбедување на најдобар и постојан квалитет од страна на нашите производи и процеси за контрола на квалитетот на системите, дури и масовни количини на производство со највисок автоматизиран производствен капацитет.

Во согласност со овие политики, заедно со Центарот за лабораторија за квалитет, истражувањето и развојот и нашиот искусен тим, БАЛЧИК стана добро познат бренд во смисла на сигурност, иновативност и безбедност.

СЕРТИФИЦИРАНИ ГРЕЕЊЕ ЕЛЕМЕНТИ

Производите на BALÇIK се во согласност со EN 60335-1 и ги исполнуваат постоечките закони во врска со безбедноста на електричните материјали.

Во согласност со барањата на купувачи, нашите производи се сертифицирани со UL или други стандарди за специфични апликации.

Нашите производи се тестирани на 100% за време на производствениот процес и во случај на дополнителни испитувања или контроли кои ги бараат клиентите, нашиот оддел за квалитет обезбедува соодветни сертификати и декларации за одобрување.

Во соработка со нашите клиенти, ние ги спроведуваме тестовите за живот на нашите прототипови на производи и одделно и заедно со финалниот производ на нашите клиенти.

BALÇIK тубуларни грејни елементи се во согласност со следните стандарди:

 • UNE-EN 60.335 Безбедност на апарати за домаќинство и слични електрични апарати Општи барања
 • UNE-EN 60.335-2-9 Безбедност на апарати за домаќинство и слични електрични апарати Посебни барања за тостери, скари, котли и слични апарати.
 • UNE-EN 60.335-2-15 Безбедност на апарати за домаќинство и слични електрични апарати Посебни барања за апарати за греење на течности.
 • UNE-EN 60.335-2-30 Безбедност на апарати за домаќинство и слични електрични апарати Посебни барања за грејачи на простории.
 • UNE-EN 60.335-2-73 Безбедност на апарати за домаќинство и слични електрични апарати Посебни барања за фиксни потопни грејачи.
 • DIN EN 60335-1 - Електрични цевни грејни елементи за употреба во апарати за домаќинство
 • Упатство за ЕУ ​​1907 / 2006 / EG - REACH
 • ЕУ-упатство 2011 / 63 / EG - RoHS

VDE СЕРТИФИКАТИ

Можете да ги преземете нашите сертификати преку врската на десната страна, или можете да ја видите подолу онлајн.

КВАЛИТЕТНА ЛАБ

Балчик располага со високо опремена лабораторија за дизајнирање, тестирање и потврдување на грејните елементи. За да се обезбедат долговечни грејни елементи, различни методи за контрола и велосипедирање за различни апликации кои се користат во согласност со меѓународните норми и прописи.

Електрични тестови

 • Тест за моќност
 • Високонапонски тест (топло-ладно)
 • Тековен тест за истекување
 • Тест за изолација (топло-ладно)
 • Тест за хомогено греење
 • Контрола на ладна површина
 • Тест на отпорност на заземјување
 • Тест за влажност
 • Тест за корозија

Тестови за изведба

 • Живот Тест
 • Пиро Животен Тест
 • К вредност Тест

Физички мерења

 • Механички мерења
 • Метричка контрола
 • Контрола на планетарност
 • Контрола на притискање прирабница
 • Контрола на држачот за стегање
 • Контрола на Socket Center
 • Контрола на монистра
 • Механички шок
 • Функционална контрола

Анализа

 • Анализа на јаглероден сулфур
 • Материјал Анализа
 • Метална цврстина анализа
 • Дебелина тест слој
 • Анализа на сито
 • Анализа на густина
Топ
Отворен разговор
Треба помош?
Поддржано од